Isnin, 5 September 2011

Kelab Putera 1Malaysia & Datuk Azeez Rahim Cari Publisiti Murahan, Nyawa Orang Lain MelayangInilah kerja Umno..takdak pasal cari pasal. dok elok2 pi cari penyakit. Sebelum nak cari publisiti murahan camni kena stanby dulu keperluan yang penting. Bukan pakai terjah pi macam tu saja. Sk menghormati setiap kerja amal yang dibuat oleh kebanyakan NGO. Sebelum ni 'Datuk T ' boleh hangpa bagi pakai baju kalis peluru masa masuk masjid nak angkat sumpah lahanat, bila pi somalia tempat perang tak bagi pula baju kalis peluru tu sorang satu. Apa kes macam ni?? baca ulasan dibawah.

Timbalan Ketua Pengarang Utusan Malaysia, Datuk Zaini Hassan (gambar) menyalahkan pihak penganjur Missi Kemanusiaan Kelab Putera 1 Malaysia ekoran kematian jurukamera BernamaTv, Noramfaizul Mohd. Nor. Dalam satu kenyataan yang dikeluarkan beliau melalui facebooknya, Zaini membandingkan kerja amal luar negara yang dibuat oleh Mercy Malaysia yang tidak pernah kecoh dengan media pun.

"Mercy Malaysia buat kerja amal di luar negara tak kecoh-kecoh pun, tak bawa krew media yang ramai pun, Aalahai...," katanya secara sinis pada laman sesawang FB miliknya semalam.Kenyataan orang nombor dua media Umno ini dIsiarkan oleh Berita Harian


Berita Harian melaporkan:
Timbalan ketua pengarang utusan malaysia, Datuk zaini hassan bagaimanapun melahirkan rasa kesal dengan pihak penganjur misi bantuan kemanusiaan yang gagal menyediakan persediaan keselamatan akibat TERLALU MEMENTINGKAN PUBLISITI DARIPADA MEDIA.

"Mercy Malaysia buat kerja amal di luar negara tak kecoh-kecoh pun, tak bawa krew media yang ramai pun, Aalahai...," katanya secara sinis pada laman sesawang FB miliknya semalam.

"Mercy Malaysia buat kerja amal di luar negara tak kecoh-kecoh pun, tak bawa krew media yang ramai pun, Aalahai...," katanya secara sinis pada laman sesawang FB miliknya semalam.Kenyataan orang nombor dua media Umno ini dIsiarkan oleh Berita Harian


Penganjur missi ini adalah Kelab Putera 1 Malaysia yang dipimpin oleh Abdul Azeez Rahim yang juga Ketua Putera Umno. Missi Kemanusiaan Kelab Putera 1 Malaysia adalah badan yang direstui Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak. Melalui kenyataan Zaini jelas, missi kelab ini bukan sekadar mahu membantu tetapi juga sarat dengan missi politik iaitu untuk publisiti dan kini salah seorang wartawan Malaysia menjadi mangsanya. Selain Zaini, wartawan kanan Utusan Zulkiflee Bakar, juga mempersalah pihak penganjur kerana gagal membuat kajian terlebih dahulu mengenai sesuatu negara sebelum menghantar bantuan bagi memberikan ruang kepada semua yang terbabit untuk membuat persediaan.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan